Main Page Sitemap

Financiele korting en btw


financiele korting en btw

heeft de wetgever hieromtrent enkele specifieke regels opgesteld. U maakt een factuur aan voor 100 euro zonder BTW - het BTW-bedrag op deze factuur is 21 euro - het netto-bedrag is 100 euro. Onderwerpen in deze helpfile, als u in WinFakt! Korting op totaalbedrag, om commercile korting in te geven kunt u tijdens het aanmaken of bewerken van een factuur het veld Korting gebruiken. het BTW-bedrag op deze factuur is 20,58 euro - de maatstaf van heffing is 98 euro. Daarna moet de klant het volledige factuurbedrag betalen. Enkel een waarde tussen 0 en 100 (tot 2 cijfers na de komma) is toegelaten als korting.

Deze korting kan zowel als percentage op het totaalbedrag of per factuuritem worden toegekend. Betaalt de klant echter niet op tijd en krijgt hij de korting dus niet? Dit is zo vastgelegd in de BTW-wetgeving.

Met andere woorden: Omdat u een korting contant op deze factuur toekent, moet de klant maar BTW betalen op 98 euro (of de klant binnen de 10 dagen betaalt of niet). Daarna klikt u op Korting toevoegen. Je hoeft als leverancier over kortingen geen btw af te dragen en als afnemer geen btw te betalen. Betalingskorting bij betaling binnen 10 dagen 50,00. Commercile korting, bij een commercile korting of handelskorting wordt het bedrag van de factuur verminderd als commercieel gebaar. Factuur met korting contant,. Echter het bedrag van de BTW werd berekend op het totaalbedrag met korting. U krijgt er ook de mogelijkheid om standaard voor elke nieuwe factuur financile korting toe te kennen. Zo kan je een korting over een enkele factuurregel geven, bijvoorbeeld over een bepaald hamburgers met korting tv kantine artikel, je geeft korting over de gehele rekening of een betalingskorting bij vlotte betaling. Indien uw klant de financile korting opneemt zal er dus een verminderd bedrag betaald worden.

Financiele korting en btw
financiele korting en btw


Sitemap